Četvrti vikend Dubrovačkog zimskog festivala: Dubrovački božićni koncert, Marko Tolja, razni dječji programi

20-12-2017
Četvrti vikend Dubrovačkog zimskog festivala: Dubrovački božićni koncert, Marko Tolja, razni dječji programi
Četvrti vikend Dubrovačkog zimskog festivala bogat je glazbenim događanjima, među kojima se ističe Dubrovački božićni koncert.

Dubrovački božićni koncert će na pozornici u Hotelu Valamar Lacroma okupiti Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem Marca Tarduea i Đela Jusića, tenore Đanija Stipaničeva i Stijepa Gleđa Markosa, zatim sopranisticu Mariju Kuhar Šoša, vokalisticu Maju Grgić, klape Ragusa, Subrenum i Kaše te mladi lapadski Dapal band, a čitav program obogatit će crtice o Božiću u Gradu povjesničarke umjetnosti Maje Nodari.

Dubrovački božićni koncert održat će se u petak, 22. prosinca u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik s početkom u 20 sati. U isto vrijeme na Brsaljama održat će se glazbeni program Dubrovnik acoustic session.

Dječji programi u Medovom parku u Pilama održat će se 21. i 22. prosinca od 17 do 19 sati.

Program Šarena zima u Uvali Lapad nastavlja se i ove subote, 23. prosinca nastupom Plesnog studija Lazareti i kreativnim programom Udruge Le Petit Festival du Theatre. Na šetnici u Uvali Lapad čut će se kolende i božićne pjesme iz radionice dubrovačke podružnice Matice Hrvatske koju vode Paola Dražić Zekić i Sanja Dražić te božićni koncert Dapal benda.  

Žive jaslice na Stradunu upriličit će se u subotu u 17:30 sati, nakon čega će uslijediti paljenje posljednje adventske svijeće – svijeće ljubavi, ispred Dubrovačke katedrale, u 19:30 sati, kada će službu riječi predvoditi don Robert Ćibarić, župnik župe sv. Mihajla.

Glazbeni program od 19 do 21 sat na Gundulićevoj poljani priredit će Maja Grgić i Igor Vlahušić.

U 21 sat koncert će ispred crkve sv. Vlaha održati Marko Tolja Septet.

Lijepa vijest iz središnjeg informativnog centra u Luži za sve koji traže božićne poklone je da od sutra počinje posebna božićna akcija uz kupljeni kišobran i puzzle - treći artikl je gratis - do 24. prosinca, a od 22. do 24. prosinca može se ostvariti i popust od 20% pri kupnji malih notesa Dubrovačkog zimskog festivala.

*****

Dubrovački zimski festival projekt je Grada Dubrovnika, javnih ustanova u kulturi, Turističke zajednice grada Dubrovnika i javnih poduzeća, kojim se za vrijeme Adventa i u susret dočeku Nove godine na više lokacija u staroj gradskoj jezgri te u drugim dijelovima grada organiziraju raznovrsni kulturni i zabavni sadržaji nudeći široki spektar događanja za građane i posjetitelje svih uzrasta. Festival podupiru brojne dubrovačke hotelske kuće na čelu s Jadranskim luksuznim hotelima i grupacijom Valamar te razni gospodarski subjekti, banke, agencije i prijevoznici.

DZF - 4.tjedan

NOVOSTI

Animafest Zagreb

Svjetski festival animiranog filma otvorio je natječaj za prijave na 29. izdanje Festivala


Obavijest za sudionike Foruma mladih

Prijavite svoje radove na radionicu foruma mladih filmsko i video stvaralaštvo.


Zimska praksa u Valamaru

Sveučilište u Dubrovniku je objavilo novi natječaj za praksu


Kreativni natječaj "EU2EU"

Otvoren novi kreativni natječaj za mlade


U subotu mađioničarski show s animatorima i žonglerima, band Nianse i Sugarfree

Spektakularan show u Uvali kao završnica programa Šarene zime!