Najkraći dan u kinu uz „U plavetnilo“ i „Ježevu kuću“

20-12-2017
Najkraći dan u kinu uz „U plavetnilo“ i „Ježevu kuću“
Najkraćeg dana u godini u nezavisnim se hrvatskim kinima već tradicionalno slavi kratka forma. Pogledajte nagrađivani film „U plavetnilo“ mlade domaće autorice Antonete Alamat Kusijanović.

 Projekcija kolaža od pet filmova među kojima su „Gamer Girl“ Irene Jukić Pranjić , „Oni samo odlaze i dolaze“ Borisa Poljaka, „U plavetnilo“ Antonete Alamat Kusijanović , „Tanja“ Jasne Nanut i „Trip“ Marka Maštrovića zakazana je sutra u 19.30 sati u kinu Visia.

Domaći' i 'Europski mali maratonci' koji će se moći pogledati od 16 sati u „zimskom tinelu“ na katu Luže donose nagrađivane animirane kratkometražne filmove za djecu. Prvi, 'domaći' program, donosi serijal animiranih filmova „Koyaa i nestašni predmeti(njih osam) autora Kolje Sakside kao i „Ježevu kućuEve Cvijanović. Osim toga, a u sklopu europskog programa 'kratkiša' najmlađi će gledatelji vidjeti animirane filmove iz Nizozemske (Malo logike), Slovenije (Lasica), Italije (Dobro jutro mjeseče), dva filma iz Francuske (Dva prijatelja i Malena lija) te po jedan iz Hrvatske (Medo trapavko), Portugala (Ginjas) i Španjolske (Životna priča). Kinematografi pozivaju sve male sugrađane da se sutra popodne udobno smjeste na katu Luže i zabave uz najljepše europske crtiće u ovoj godini .

MARATON KRATKOMETRAŽNIH FILMOVA 2018.

NOVOSTI

Imagine Europe

Otvoren je natječaj za prijavu ideja o viziji Europe 2050. godine u kratkom pisanom i video uratku


Animafest Zagreb

Svjetski festival animiranog filma otvorio je natječaj za prijave na 29. izdanje Festivala


Obavijest za sudionike Foruma mladih

Prijavite svoje radove na radionicu foruma mladih filmsko i video stvaralaštvo.


Zimska praksa u Valamaru

Sveučilište u Dubrovniku je objavilo novi natječaj za praksu


Kreativni natječaj "EU2EU"

Otvoren novi kreativni natječaj za mlade