Najkraći dan u kinu uz „U plavetnilo“ i „Ježevu kuću“

20-12-2017
Najkraći dan u kinu uz „U plavetnilo“ i „Ježevu kuću“
Najkraćeg dana u godini u nezavisnim se hrvatskim kinima već tradicionalno slavi kratka forma. Pogledajte nagrađivani film „U plavetnilo“ mlade domaće autorice Antonete Alamat Kusijanović.

 Projekcija kolaža od pet filmova među kojima su „Gamer Girl“ Irene Jukić Pranjić , „Oni samo odlaze i dolaze“ Borisa Poljaka, „U plavetnilo“ Antonete Alamat Kusijanović , „Tanja“ Jasne Nanut i „Trip“ Marka Maštrovića zakazana je sutra u 19.30 sati u kinu Visia.

Domaći' i 'Europski mali maratonci' koji će se moći pogledati od 16 sati u „zimskom tinelu“ na katu Luže donose nagrađivane animirane kratkometražne filmove za djecu. Prvi, 'domaći' program, donosi serijal animiranih filmova „Koyaa i nestašni predmeti(njih osam) autora Kolje Sakside kao i „Ježevu kućuEve Cvijanović. Osim toga, a u sklopu europskog programa 'kratkiša' najmlađi će gledatelji vidjeti animirane filmove iz Nizozemske (Malo logike), Slovenije (Lasica), Italije (Dobro jutro mjeseče), dva filma iz Francuske (Dva prijatelja i Malena lija) te po jedan iz Hrvatske (Medo trapavko), Portugala (Ginjas) i Španjolske (Životna priča). Kinematografi pozivaju sve male sugrađane da se sutra popodne udobno smjeste na katu Luže i zabave uz najljepše europske crtiće u ovoj godini .

MARATON KRATKOMETRAŽNIH FILMOVA 2018.

NOVOSTI

Najveća 'studentska' ove godine!

Nova akademska godina već je odavno krenula, a prava prilika za opustiti se prije kolokvija i svih obveza je studentska brucošijada koja će se održati u subotu u C.C. Revelin.


Besplatne pripreme za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika

Dubrovačke knjižnice pozivaju maturante i sve zainteresirane srednjoškolce na besplatne pripreme za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika.


Obavijest izlagačima Foruma mladih

Ne zaboravite se prijaviti i svoje radove dostaviti na vrijeme.


Istinska saznanja su teška.

Imam malu priču za sve vas: stojim u redu u trgovini i dopuštam si biti zadovoljan proteklim danom. Imao sam tri mala nerviranja, pokoji razgovor i dnevni zadatak koji su se prikrali i potiho zaprijetili narušavanju moga mira.


Dubrovačko-neretvanska županija objavila je natječaj za dodjelu stipendija

Prenosimo tekst natječaja i potrebnu dokumentaciju.