7. Regionalni simpozij studenata društvenih i humanističkih znanosti

Autor: , 15-10-2020
Fotografirao: Studentski.hr
7. Regionalni simpozij studenata društvenih i humanističkih znanosti
Od 16. do 17. listopada u online obliku održat će se Regionalni studentski simpozij studenata društvenih i humanističkih znanosti na temu Identitet: fenomen, koncept, analiza.
 
Ovog petka, 16. listopada, kreće 7. Regionalni studentski simpozij studenata društvenih i humanističkih znanosti koji će trajati do 17. listopada. Održat će se online.

Temom ovogodišnjeg izdanja Identitet: fenomen, koncept, analiza cilj je probuditi svijest o važnosti interdisciplinarnog istraživanja te pristupa znanstvenim problemima, kao i podizanje cjelokupne kvalitete osobnog, društvenog, ali i znanstvenog života. Osim toga, ideja je ostvariti sintezu: interdisciplinarni skup tema, problema, ali i mogućih odgovora na različita pitanja kojima se dotičemo pojma identitet.

Simpozij je namijenjen studentima, kako društvenih i humanističkih tako i drugih znanosti koje prepoznaju pojam identiteta kao dio ili objekt istraživanja. Nudi im priliku za istraživanje zajedničke problematike raznovrsnih disciplina poput filozofije, sociologije, psihologije, pedagogije, povijesti, prirodnih znanosti, umjetničkih kritika, religijskih studija, književnosti i mnogih drugih. 

Neke su od tema izlaganja: Jezični i religijski identiteti bi/trilingvalnog Libanona: sociolingvističko čitanje, Opredmećivanje društvenosti: materijalni aspekti društvenih identiteta iz arheološke perspektive i Odbrana ekspertize: da li se filozofi identifikuju kao eksperti?, dok detaljan program možete pronaći na https://www.unist.hr/novosti/studentski-zivot/sedmi-regionalni-studentski-simpozij-studenata-drustvenih-i-humanistickih-znanosti

NOVOSTI

Učini nešto dobro za okoliš, otkrij nova znanja i odleti u Bruxelles

Ured zastupnika u Europskom parlamentu Tomislava Sokola, člana Kluba zastupnika EPP-a, raspisao je natječaj koji omogućuje upravo to.


Natječaj za festival gifova GIFEST#9

Natječaj za regionalni festival animiranog gif-a - GIFEST#9 otvoren je do 28. svibnja ove godine.


Ždrijeb i početak turnira league of Legends

U petak 30. travnja se održao ždrijeb besplatnog online gaming turnira League of Legends.


Udruga za mlade Maro i Baro partner je u projektu "MI - jučer, danas, sutra".

Projektom „MI – jučer, danas, sutra“ želi se utjecati na rješavanje problema negativnih trendova migracija u RH, posebice iseljavanja mlađe populacije.