Promjena koju želiš vidjeti - predavanje o ekološkim aktivnostima Hrvatskoj planinarskog društva Snježnica

Autor: , 05-11-2020
Fotografirao: Dubrovačke knjižnice
Promjena koju želiš vidjeti - predavanje o ekološkim aktivnostima Hrvatskoj planinarskog društva Snježnica
 U okviru programa Mjeseca hrvatske knjige, koji je ove godine posvećen planetu Zemlji i održava se pod motom „Razlistaj se“, Dubrovačke knjižnice ugostit će  predsjednicu Hrvatskog planinarskog društva Sniježnica Jovanku Cvetinović.

 U predavanju  pod nazivom „Promjena koju želiš vidjeti“ ona će nas upoznati s ekološkim aktivnostima Društva i projektima poput „Zelene čistke“, „Plave čistke“ i „Čistog podzemlja“, u kojem je Društvo ove godine prvi put sudjelovalo. Predavanje će se održati u petak, 6. studenoga 2020., s početkom u 18 sati.

 

Zbog poštivanja epidemioloških mjera broj polaznika je ograničen, a prijave su obvezne i primaju se na e-adresu lapad@dkd.hr  ili na broj telefona 441-399.

 

Ovim povodom u prizemlju Narodne knjižnice Grad postavljena je prigodna izložba „SpeleoSton“, koja ostaje otvorena do 6. studenoga. Izložba je prvi put  prikazana u Putnikovićima 2019.  godine, a nastala je u okviru projekta „Tajne podzemnog svijeta Općine Ston“  s ciljem inventarizacije i vrednovanja dosada neistraženih speleoloških objekata Općine. Projekt je realiziran u suradnji Hrvatskog planinarskog društva Sniježnica, Hrvatskog biospeleološkog društva i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije. Izložba  je zanimljiv uvod u predavanje i prikaz kako se ponašamo prema prirodi oko nas.


NOVOSTI

Učini nešto dobro za okoliš, otkrij nova znanja i odleti u Bruxelles

Ured zastupnika u Europskom parlamentu Tomislava Sokola, člana Kluba zastupnika EPP-a, raspisao je natječaj koji omogućuje upravo to.


Natječaj za festival gifova GIFEST#9

Natječaj za regionalni festival animiranog gif-a - GIFEST#9 otvoren je do 28. svibnja ove godine.


Ždrijeb i početak turnira league of Legends

U petak 30. travnja se održao ždrijeb besplatnog online gaming turnira League of Legends.


Udruga za mlade Maro i Baro partner je u projektu "MI - jučer, danas, sutra".

Projektom „MI – jučer, danas, sutra“ želi se utjecati na rješavanje problema negativnih trendova migracija u RH, posebice iseljavanja mlađe populacije.