Održane dvije radionice Bioelektroničke akademije u Centru za mlade Dubrovnik – mladi istraživali mikrobe, stanice i molekule

Autor: , 09-11-2020
Fotografirao: Informadur
Održane dvije radionice Bioelektroničke akademije u Centru za mlade Dubrovnik – mladi istraživali mikrobe, stanice i molekule
U sklopu šestog izdanja naprednog izvannastavnog edukacijskog programa UR Instituta namijenjenog mladima u Centru za mlade Dubrovnik tijekom vikenda održane su dvije radionice Bioelektroničke akademije 2020.

Kroz radionice  „Uvod u biotehnologiju i biohakiranje I“ i  „Biotehnologija i biohakiranje II“ mladi su kroz eksperimentiranje i praksu ušli u svijet mikroba, stanica i molekula. Također su imali priliku upoznati se s aktualnim zanimljivim tehnikama poput genetičkog inženjerstva, kloniranja, uzgoja organa i slično.

Voditelj programa bio je predsjednik UR Instituta Gjino Šutić, a program je realiziran uz potporu i partnerstvo sa Zajednicom tehničke kulture Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanske županije.

 

Bioelektronica akademija radonica I i II

NOVOSTI

Učini nešto dobro za okoliš, otkrij nova znanja i odleti u Bruxelles

Ured zastupnika u Europskom parlamentu Tomislava Sokola, člana Kluba zastupnika EPP-a, raspisao je natječaj koji omogućuje upravo to.


Natječaj za festival gifova GIFEST#9

Natječaj za regionalni festival animiranog gif-a - GIFEST#9 otvoren je do 28. svibnja ove godine.


Ždrijeb i početak turnira league of Legends

U petak 30. travnja se održao ždrijeb besplatnog online gaming turnira League of Legends.


Udruga za mlade Maro i Baro partner je u projektu "MI - jučer, danas, sutra".

Projektom „MI – jučer, danas, sutra“ želi se utjecati na rješavanje problema negativnih trendova migracija u RH, posebice iseljavanja mlađe populacije.