Filmska večer u Centru za mlade Dubrovnik – Projekcija filma If These Walls Could Talk

Autor: , 10-11-2020
Fotografirao: Informadur
Filmska večer u Centru za mlade Dubrovnik – Projekcija filma If These Walls Could Talk
U Centru za mlade u utorak, 10. studenog, možete prisustvovati filmskoj večeri na kojoj će biti projekcija filma „If These Walls Could Talk“, a koja započinje u 20 sati.

Tema filma se bavi etičkim pitanjima u vezi s nastankom života i prekidom trudnoće. Riječ je o filmu koji kroz tri priče smještene u tri vremenska razdoblja obrađuje kontroverznu temu pobačaja.

Radnja filma smještena je u obiteljskoj kući u predgrađu, a obuhvaća tri priče u razdoblju od 40 godina koje prikazuju razvoj prava žene da izabere pobačaj. Sekvenca iz 1952. govori o ratnoj udovici (Demi Moore) koja je zatrudnjela nakon kratkog susreta, te očajnički traži ilegalan pobačaj. Dvadeset godina kasnije vlasnicom kuće postaje udana majka četvero djece (Sissy Spacek) koja je očajna što je ponovno trudna. Prisiljena je birati između završetka studija i početka karijere koju je odgađala godinama ili rađanja novog djeteta. U trećoj sekvenci iz 1956. godine glavna junakinja je neudana studentica (Anne Heche) koja također živi u toj kući i ostaje trudna s oženjenim profesorom. Prosvjednici koji se protive pravu izbora okružuju zgradu, te tragično utječu na njezin put prema ginekološkoj klinici koju vodi odana liječnica (Cher).

 

Redateljski uradak oskarovke Cher višestruko je nominiran za nagrade Emmy i Zlatni globus, a osvojio je nagradu Zlatna jabuka.

 

Trailer:

Projekcije organizira Udruga za promicanje medijske kulture Luža. Filmski susreti namijenjeni su mladima, osobito srednjoškolcima.

Ulaz je naravno besplatan. Ponesite maskice!


NOVOSTI

Učini nešto dobro za okoliš, otkrij nova znanja i odleti u Bruxelles

Ured zastupnika u Europskom parlamentu Tomislava Sokola, člana Kluba zastupnika EPP-a, raspisao je natječaj koji omogućuje upravo to.


Natječaj za festival gifova GIFEST#9

Natječaj za regionalni festival animiranog gif-a - GIFEST#9 otvoren je do 28. svibnja ove godine.


Ždrijeb i početak turnira league of Legends

U petak 30. travnja se održao ždrijeb besplatnog online gaming turnira League of Legends.


Udruga za mlade Maro i Baro partner je u projektu "MI - jučer, danas, sutra".

Projektom „MI – jučer, danas, sutra“ želi se utjecati na rješavanje problema negativnih trendova migracija u RH, posebice iseljavanja mlađe populacije.