Proslavljen Međunarodni dan inovatora u Centru za mlade Dubrovnik

Autor: , 10-11-2020
Fotografirao: Informadur
Proslavljen Međunarodni dan inovatora u Centru za mlade Dubrovnik
U obilježavanju Međunarodnog dana inovatora iz Švicarske sudjelovala i hrvatska znanstvenica Antonia Šakić

U Centru za mlade Dubrovnik  u ponedjeljak, 9. studenog, po prvi put je obilježen Međunarodni dan inovatora koji se slavi na datum rođenja holivudske izumiteljice i filmske umjetnice austrijskog podrijetla Hedy Lamarr, majke suvremene bežične komunikacije (Wi-Fi, Bluetooth). Prigodni program organizirao je UR Institut u partnerstvu s Zajednicom tehničke kulture Dubrovnik, Zajednicom tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Udrugom inovatora Dubrovačko-neretvanske županije, Udrugom za promicanje medijske kulture Luža i Udrugom za razvoj civilnog društva Bonsai.

 

Program se sastojao od uvodnog predavanje  na kojem je predsjednik UR Instituta Gjino Šutić okupljene upoznao s pojmom izumiteljstva te predstavio prilike za mlade izumitelje u Dubrovniku. Uslijedila je projekcije dokumentarnog filma „Bombshell“ koji govori o uspjesima, teškoćama i izazovima Hedy Lamarr kao izumiteljice u doba zlatnih godina Hollywood-a i II. Svjetskog rata.

Za kraj programa održan je okrugli stol na kojem se razgovaralo o tome koliko su danas žene zastupljene i cijenjene u znanstvenoj zajednici. Posebnost večeri i okruglog stola je bila i izravna video veza sa Švicarskom odakle je hrvatska znanstvenica Antonia Šakić, doktorica biomedicinskog inženjerstva i viša znanstvenica u Antion Biosciences, biofarmaceutskoj tvrtki, koja je s okupljenima podijelila vlastita iskustva.

Međunarodni dan inovatora u Centru za mlade Dubro

NOVOSTI

Učini nešto dobro za okoliš, otkrij nova znanja i odleti u Bruxelles

Ured zastupnika u Europskom parlamentu Tomislava Sokola, člana Kluba zastupnika EPP-a, raspisao je natječaj koji omogućuje upravo to.


Natječaj za festival gifova GIFEST#9

Natječaj za regionalni festival animiranog gif-a - GIFEST#9 otvoren je do 28. svibnja ove godine.


Ždrijeb i početak turnira league of Legends

U petak 30. travnja se održao ždrijeb besplatnog online gaming turnira League of Legends.


Udruga za mlade Maro i Baro partner je u projektu "MI - jučer, danas, sutra".

Projektom „MI – jučer, danas, sutra“ želi se utjecati na rješavanje problema negativnih trendova migracija u RH, posebice iseljavanja mlađe populacije.