Državna nagrada za znanost Stjepanu Srhoju, čestitamo!

Autor: , 11-11-2020
Fotografirao: UNIDU
Državna nagrada za znanost Stjepanu Srhoju, čestitamo!
Nastavnik na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju doc. dr. sc. Stjepan Srhoj dobitnik je Državne nagrade za znanost za 2019., u kategoriji Godišnje nagrade za znanstvene novake, za područje društvenih znanosti.

 

U obrazloženju nagrade navedeno je:

Dr. sc. Stjepan Srhoj preddiplomski i diplomski studij završio je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. U 2015. godini upisao je zajednički doktorski studij ekonomije Sveučilišta Innsbruck (UIBK) i Sveučilišta Linz u Austriji. Na UIBK je u travnju 2019. godine obranio doktorsku disertaciju pod naslovom: „High-growth firms and public grants as policy measures for fostering growth“. Vrlo zapažen doprinos, rijedak i za zrelije istraživače u polju ekonomije, ostvario je objavom triju radova u 2019. godini od kojih su dva obavljena u časopisu rangiranom Q1 Wos CCC s IF 3.555. Radovi čine istraživačku cjelinu s fokusom na istraživanju efikasnosti korištenja javnog novca u poticanju izvozno orijentiranih malih i srednjih poduzeća.


NOVOSTI

Učini nešto dobro za okoliš, otkrij nova znanja i odleti u Bruxelles

Ured zastupnika u Europskom parlamentu Tomislava Sokola, člana Kluba zastupnika EPP-a, raspisao je natječaj koji omogućuje upravo to.


Natječaj za festival gifova GIFEST#9

Natječaj za regionalni festival animiranog gif-a - GIFEST#9 otvoren je do 28. svibnja ove godine.


Ždrijeb i početak turnira league of Legends

U petak 30. travnja se održao ždrijeb besplatnog online gaming turnira League of Legends.


Udruga za mlade Maro i Baro partner je u projektu "MI - jučer, danas, sutra".

Projektom „MI – jučer, danas, sutra“ želi se utjecati na rješavanje problema negativnih trendova migracija u RH, posebice iseljavanja mlađe populacije.