Uspješna blagdanska humanitarna aukcija RIT Croatia

Autor: , 09-12-2020
Fotografirao: RIT
Uspješna blagdanska humanitarna aukcija RIT Croatia
Prikupljeno više od 22 tisuće kuna.

Studenti kampusa u Dubrovniku i Zagrebu ove su godine na tradicionalnoj humanitarnoj aukciji prikupili 22.007 kuna. Aukcija se održala u online okruženju, a prikupljena sredstva bit će donirana udruzi žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU

Ove su godine studenti humanitarnu aukciju organizirali u online okruženju, koristeći AirAuctioneer platformu na kojoj je bilo izloženo 72 predmeta za koje se natjecalo 155 zaposlenika, diplomanata i studenata RIT Croatia. Aktivnostima „tihe“ aukcije, tombole i licitiranja uživo putem Zoom eventa prikupljeno je ukupno 22.007 kn. Sredstva su namijenjena udruzi SVE za NJU.

Humanitarna aukcija je jedna od izvannastavnih aktivnosti RIT Croatia koja je započela prije više od 20 godina. Svake godine ju organiziraju studenti i uvijek naiđe na vrlo veliki odaziv cijele zajednice. S ciljem da daju svoj doprinos zajednicama u kojima studiraju i žive, studenti i zaposlenici RIT Croatia doniraju različite predmete za koje se poslije natječu na samoj aukciji. Uz odličnu zabavu i atmosferu, predmeti se tijekom licitacije prodaju za iznose znatno više od njihove tržišne vrijednosti. Pritom je važno spomenuti da ovo događanje doniraju i organizacije i tvrtke s kojima RIT Croatia surađuje, kao i diplomanti.

U ime SVE za NJU čestitamo studentima na uspješnoj organizaciji donatorske akcije. Zahvaljujemo svima koji su svojim prilozima pomogli skupiti zaista izvanredan iznos koji će nam omogućiti nastavak provedbe naših programa za oboljele žene i članove obitelji. Ponosni smo na studente i nastavnike i svima želimo sretan Božić. Uljepšali ste nam blagdanske dane u ova izazovna vremena i učvrstili vjeru u humanost i dobrotu. Hvala vam!“ rekla je Ljiljana Vukota, prof. psih., glavna tajnica udruge SVE za NJU.

S obzirom na trenutnu situaciju s COVID-19 pandemijom, odlučili smo održati event u online formatu. Studenti naša dva hrvatska kampusa su udruženim snagama organizirali veoma izazovan, zabavan i interaktivan online projekt. Rezultat je nadmašio sva očekivanja! Ukupno smo prikupili 22.007 kuna i zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i svojim doprinosom i podržali ovu sjajnu inicijativu“, rekla je Erika Lugarić studentica RIT Croatia i dodala: „Veliko hvala ide kompanijama - donatorima predmeta za koje smo licitirali koje uključuju: polikliniku Aviva, polikliniku Bagatin, Foreo, L'Oreal Adria, Bellabeat, Flixbus, Zmajsku Pivovaru, Red Bull, Direct Booker, i mnoge druge!“

 

 


NOVOSTI

Učini nešto dobro za okoliš, otkrij nova znanja i odleti u Bruxelles

Ured zastupnika u Europskom parlamentu Tomislava Sokola, člana Kluba zastupnika EPP-a, raspisao je natječaj koji omogućuje upravo to.


Natječaj za festival gifova GIFEST#9

Natječaj za regionalni festival animiranog gif-a - GIFEST#9 otvoren je do 28. svibnja ove godine.


Ždrijeb i početak turnira league of Legends

U petak 30. travnja se održao ždrijeb besplatnog online gaming turnira League of Legends.


Udruga za mlade Maro i Baro partner je u projektu "MI - jučer, danas, sutra".

Projektom „MI – jučer, danas, sutra“ želi se utjecati na rješavanje problema negativnih trendova migracija u RH, posebice iseljavanja mlađe populacije.