Održano online predavanje "Sigurnost djece na internetu - odrastanje bez (e)nasilja"

15-02-2021
Održano online predavanje
U sklopu Dana sigurnijeg Interneta i Međunarodnog dana žena i djevojaka u znanosti sinoć je putem Zoom platforme održano predavanje "Sigurnost djece na internetu odrastanje bez (e)nasilja" docentice dr. sc. Lane Ciboci s Edward Bernays Visoke škole
Docentica Ciboci je u svom predavanju iznijela zabrinjavajuće podatke o korišenju društvenih medija među djecom mlađom od 13 godina iako je za pristup većini društvenih medija postavljena upravo ta dobna granica . Dotaknula se i ponašanja roditelja na društvenim mrežama, odnosno trenda da se danas pozitivni, negativni, smiješni ili tužni događaji iz života djeteta dijele s cijelim svijetom što može imati poguban utjecaj na djecu u razvojnim godinama. 
 
Izneseni su podaci i o e-nasilju u Hrvatskoj iz kojih je vidljivo da je isto u porastu u posljednjih nekoliko godina, kao i da roditelji često nisu svjesni da im je dijete izloženo e-nasilju. Na kraju predavanja predavačica je skrenula pozornost na važnost educiranja odnosno medijskog obrazovanja u koje moraju osim djece biti uključeni i svi drugi  dionici u zajednici, roditelji, bake, djedovi, nastavnici, ali i šira javnost. 
 
Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika ovim se putem zahvaljuje sudionicima predavanja kao i doc. dr.c sc. Ciboci na zanimljivom predavanju. S obzirom na izniman interes koji je predavanje polučilo s preko 200 prijavljenih sudionika, ali i na važnost educiranja o ovoj temi u skorom periodu Zajednice planiraju organizirati nova predavanja, ali i radionice za djecu i odrasle. 
 

NOVOSTI

Učini nešto dobro za okoliš, otkrij nova znanja i odleti u Bruxelles

Ured zastupnika u Europskom parlamentu Tomislava Sokola, člana Kluba zastupnika EPP-a, raspisao je natječaj koji omogućuje upravo to.


Natječaj za festival gifova GIFEST#9

Natječaj za regionalni festival animiranog gif-a - GIFEST#9 otvoren je do 28. svibnja ove godine.


Ždrijeb i početak turnira league of Legends

U petak 30. travnja se održao ždrijeb besplatnog online gaming turnira League of Legends.


Udruga za mlade Maro i Baro partner je u projektu "MI - jučer, danas, sutra".

Projektom „MI – jučer, danas, sutra“ želi se utjecati na rješavanje problema negativnih trendova migracija u RH, posebice iseljavanja mlađe populacije.