Stripom ili crtićem do nagrade

Autor: , 22-02-2021
Stripom ili crtićem do nagrade
Natječaj za strip i crtani film "Jednakost generacija: zamislite!" poziva mlade ljude širom svijeta da crtežom podijele svoju viziju rodno jednake generacije. Prijaviti se mogu mladi između 18 i 28 godina. Rok za prijavu je 14. ožujka.

Natječaj za strip i crtani film "Jednakost generacija: zamislite!" poziva mlade ljude širom svijeta da crtežom podijele svoju viziju rodno jednake generacije. Natječaj je dio UN-ove kampanje "Generacijska jednakost: Ostvarivanje ženskih prava za jednaku budućnost". Kampanja slavi 25. godišnjicu revolucionarne Pekinške deklaracije i Platforme za akciju koja je utvrdila kako ukloniti sistemske prepreke koje sprječavaju žene u jednakom sudjelovanju u svim područjima dnevnog reda za osnaživanje žena i djevojaka.

Na natječaj se mogu prijaviti mladi između 18 i 28 godina. Sudionici će morati zamisliti svoju viziju rodno jednake generacije. Svaki sudionik može poslati strip ili crtić koji mora biti bez riječi, a svaka prijava može se sastojati od jednog crtića ili serije, s najviše šest kadrova.

Prva tri mjesta osvojiti će nagrade u iznosu od 1200 eura, 750 eura i 500 eura. Troje pobjednika dobit će priliku prisustvovati virtualnom otvorenju Foruma u Parizu. Uz to, izložba s crtićima svih finalista održat će se tijekom Foruma za ravnopravnost generacija u Parizu (in situ ili virtualno, ovisno o situaciji). Osim toga, radovi pobjednika bit će objavljeni na nekoliko platformi, web stranicama drugih službenih partnera i njihovim društvenim mrežama.

Rok za prijavu: 14. ožujka 2021.

Više informacija na eurodesk.eu.


NOVOSTI

Učini nešto dobro za okoliš, otkrij nova znanja i odleti u Bruxelles

Ured zastupnika u Europskom parlamentu Tomislava Sokola, člana Kluba zastupnika EPP-a, raspisao je natječaj koji omogućuje upravo to.


Natječaj za festival gifova GIFEST#9

Natječaj za regionalni festival animiranog gif-a - GIFEST#9 otvoren je do 28. svibnja ove godine.


Ždrijeb i početak turnira league of Legends

U petak 30. travnja se održao ždrijeb besplatnog online gaming turnira League of Legends.


Udruga za mlade Maro i Baro partner je u projektu "MI - jučer, danas, sutra".

Projektom „MI – jučer, danas, sutra“ želi se utjecati na rješavanje problema negativnih trendova migracija u RH, posebice iseljavanja mlađe populacije.