Budi FIN – financijski pismen i odgovoran

Autor: , 25-03-2021
Budi FIN – financijski pismen i odgovoran
Povodom Svjetskog tjedna novca Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu predstavlja BUDI FIN – Financijski pismen i odgovoran – edukativni program financijske pismenosti za mlade www.budifin.hr.

Uz to što u njegovu sklopu radi na financijskom opismenjavanju mladih, upoznaje ih s njihovim navikama u potrošnji i stavovima o novcu.

Prema istraživanjima, mladi imaju najlošije rezultate na testovima financijske pismenosti, a danas ranije nego ikad počinju samostalno raspolagati novcem.

Ovaj program namijenjen je mladima od 17 do 25 godina te ti nudi višegodišnji sustavni pristup upoznavanju svojih navika u trošenju i planiranju kroz provođenje istraživanja i personalizirane izvještaje koje ćeš dobivati, suvremeni pristup online edukacijama koje će te voditi kroz svijet stvaranja financijske sposobnosti kako bi na tržište rada ušao obrazovan i samopouzdan.

Sudjelovanje u programu omogućit će mladima

  1. Upoznati svoju financijsku osobnost i odnos prema novcu
  2. Sudjelovati u opsežnom programu financijske edukacije za mlade
  3. Dobiti vrijednu literaturu i potvrdu o sudjelovanju
  4. Osnažiti svoje potrošačke kompetencije
  5. Osvojiti vrijedne nagrade.

Prijaviti se možete na službenim stranicama programa, gdje možete pronaći i dodatne informacije. Korisne informacije pronaći ćete i na Instagram i Facebook stranicama.

Nakon prijave dobit ćete sve informacije putem e-maila. Prvi ciklus online edukacija održat će se u naredna dva mjeseca, a nakon toga će učenici biti obavješteni o daljnjem tijeku programa i nagradama sudionicima.


NOVOSTI

Učini nešto dobro za okoliš, otkrij nova znanja i odleti u Bruxelles

Ured zastupnika u Europskom parlamentu Tomislava Sokola, člana Kluba zastupnika EPP-a, raspisao je natječaj koji omogućuje upravo to.


Natječaj za festival gifova GIFEST#9

Natječaj za regionalni festival animiranog gif-a - GIFEST#9 otvoren je do 28. svibnja ove godine.


Ždrijeb i početak turnira league of Legends

U petak 30. travnja se održao ždrijeb besplatnog online gaming turnira League of Legends.


Udruga za mlade Maro i Baro partner je u projektu "MI - jučer, danas, sutra".

Projektom „MI – jučer, danas, sutra“ želi se utjecati na rješavanje problema negativnih trendova migracija u RH, posebice iseljavanja mlađe populacije.