Novosti iz Europskog parlamenta - uključite se u Konferenciju o budućnosti Europe

28-04-2021
Novosti iz Europskog parlamenta - uključite se u Konferenciju o budućnosti Europe
Konferencija je otvorena za vaše ideje. .

Višejezična digitalna platforma Konferencije https://futureu.europa.eu/ puštena je u rad i spremna. Ovo je mjesto na kojem sve građanke i građani mogu podijeliti svoje misli o Europi, pronaći događanja povezana s Konferencijom, ali i organizirati vlastite događaje.

Teme se kreću od klimatskih promjena i zdravlja do digitalnih pitanja i europske demokracije, ali i obrazovanja, prava mladih, kulture, socijalne pravde i gospodarstva.

Svi će se sadržajni doprinosi prikupiti i o njima će se izvještavati, kako bi bili uključeni u nadolazeće forume, rasprave i razmjene mišljenja građanki i građana, odnosno svih onih uključenih u aktivnosti Konferencije.

 

I vaša organizacija može imati ključnu ulogu u Konferenciji i na platformi

 

  1. Ukoliko planirate organizirati događanja koja se odnose na budućnost Europe, predlažemo vam da ih registrirajte na platformi, kako biste ih promovirali zainteresiranoj javnosti
  2. Po završetku događanja na platformu možete unijeti izvještaj i zaključke, koji će se automatski dodati doprinosima drugih organizacija i građana
  3. Ukoliko još nemate planiranih događanja i dalje možete podržati Konferenciju pomažući nam da proširimo vijest o njoj - pozivajući vaše mreže i članstvo da se uključe u cijeli proces.

 


NOVOSTI

Učini nešto dobro za okoliš, otkrij nova znanja i odleti u Bruxelles

Ured zastupnika u Europskom parlamentu Tomislava Sokola, člana Kluba zastupnika EPP-a, raspisao je natječaj koji omogućuje upravo to.


Natječaj za festival gifova GIFEST#9

Natječaj za regionalni festival animiranog gif-a - GIFEST#9 otvoren je do 28. svibnja ove godine.


Ždrijeb i početak turnira league of Legends

U petak 30. travnja se održao ždrijeb besplatnog online gaming turnira League of Legends.


Udruga za mlade Maro i Baro partner je u projektu "MI - jučer, danas, sutra".

Projektom „MI – jučer, danas, sutra“ želi se utjecati na rješavanje problema negativnih trendova migracija u RH, posebice iseljavanja mlađe populacije.