Američki Hrvati stipendiraju nadarene studente u domovini

Autor: , 29-04-2021
Američki Hrvati stipendiraju nadarene studente u domovini
PRIJAVITE SE!

Hrvatska školska zaklada, najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata u domovini raspisala je natječaj za izbor novih stipendista koje će pomagati tijekom njihova cjelokupnog studija na jednom od hrvatskih sveučilišta.

Stipendiju mogu dobiti studenti koji ovog proljeća završavaju gimnaziju ili srednju školu u Hrvatskoj ili Bosni i Hercegovini te namjeravaju upisati prvu godinu preddiplomskog studija. Važni kriteriji prilikom odabira studenata bit će izvrsnost tijekom dosadašnjeg školovanja, imovinsko stanje te studij koji upisuje.

Odabrani studenti primat će godišnju stipendiju u iznosu od 2000 USD (dva puta godišnje po 1000 USD). Stipendija može trajati do pet godina, uključujući tri godine preddiplomskog i dvije godine diplomskog studija.

Zainteresirani trebaju podnjeti prijavu s popratnom dokumentacijom upravi Zaklade najkasnije do 15. svibnja 2021. Prijavnicu i informacije o potrebnim dokumentima možete pronaći na: http://www.croatianscholarship.org/na-hrvatskom/prijavnica-2/

Zaklada je utemeljena 1989. godine, a stipendira nadarene studente u domovini od 1993. godine. Do sada je - zahvaljujući materijalnoj potpori Zaklade - diplomiralo nekoliko stotina studenata na različitim fakultetima te danas pomažu u razvoju svoje zemlje. Gesto Zaklade je "Stvaranje lidera kroz obrazovanje", a temeljna misija je pomoći Hrvatskoj ulažući u mlade i sposobne ljude koji će u budućnosti nositi njezin razvoj.

Više na: http://www.croatianscholarship.org/


NOVOSTI

Učini nešto dobro za okoliš, otkrij nova znanja i odleti u Bruxelles

Ured zastupnika u Europskom parlamentu Tomislava Sokola, člana Kluba zastupnika EPP-a, raspisao je natječaj koji omogućuje upravo to.


Natječaj za festival gifova GIFEST#9

Natječaj za regionalni festival animiranog gif-a - GIFEST#9 otvoren je do 28. svibnja ove godine.


Ždrijeb i početak turnira league of Legends

U petak 30. travnja se održao ždrijeb besplatnog online gaming turnira League of Legends.


Udruga za mlade Maro i Baro partner je u projektu "MI - jučer, danas, sutra".

Projektom „MI – jučer, danas, sutra“ želi se utjecati na rješavanje problema negativnih trendova migracija u RH, posebice iseljavanja mlađe populacije.