Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade

Autor: , 12-08-2021
Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade
U Centru za mlade pripremljen je zanimljiv program povodom dana mladih

Članovi civilno-javnog partnerstva Centar za mlade Dubrovnik obilježit će 21. Međunarodni dan mladih, 12. kolovoza prigodnim programom u svojim prostorijama na adresi Pape Ivana Pavla II 44A.

Međunarodni dan mladih nastao je na inicijativu Ujedinjenih naroda. Predstavlja dan koji podiže svijest o značenju mladih za današnje društvo. Sama je svrha obilježavanja ovog dana usmjeriti pozornost na mlade koji se suočavaju s kulturološkim i pravnim problemima koji ih okružuju.

Ovogodišnji program započinje pregledom “Centar za mlade Jučer, Danas, Sutra” od strane predstavnika Grada i organizacija civilnog društva. Nakon toga će RC Modeli demonstrirati svoje primjerke letjelica, plovila te upriličiti mini utrku vozila koja razvijaju brzinu do 100 km/h u roku od 3 sekunde.

Centar za karijere mladih te ESN Dubrovnik najavit će dva zanimljiva događanja koja nas očekuju ove jeseni. Prvo od njih je EXPO smotra , događaj koji će u listopadu 2021. predstaviti visokoškolske obrazovne programe i ustanove više od 2000 učenika s područja Dubrovačko-neretvanske županije, Splitsko-dalmatinske županije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. Potom će se najaviti i aktivnosti iz područja Konferencije o budućnosti Europe kao važnom događanju koji za cilj ima pokretanje široke i otvorene političke rasprave o budućnosti Europske unije.

Iz novoosnovane udruge Mladi Grada iskusni mladi pružaoci prve pomoći predstavit će važnost prepoznavanja hitnih medicinskih situacija i neke temeljne vještine i postupke koje u tim momentima znače razliku između života i smrti.

U večernjim satima u novoj sezoni Kluba mladih znanstvenika , UR Instituta, održat će se radionica: “Uvod u kemoinformatiku, bioinformatiku i suvremeno farmaceutsko inženjerstvo na računalu (in-silico drug design)” u kojoj možete sami popravljati molekule ketonala , pratiti što se događa kada se atom dušika zamjeni npr. sumporom , koristiti suvremene alate i simulacije te se naći u virtualnoj stvarnosti posred šiljastog proteina korona-virusa. Nakon ovakvog iskustva, što-šta ćete moći reći za kemiju i njene moderne znanstvene potomke ali ne i da je dosadna.

Exposure Lab i Udruga Bonsai će u velikoj sali Centra prikazati nagrađivani dokumentarac “The social dilemma” uz dodatno nasnimljene materijale i moderiranu diskusiju. Ako ste mislili da slobodno odlučujete što ćete gledati na mrežama i koliko vremena ćete provesti na njima – promislite ponovo. Stručnjaci iz industrije u ovom pozivu na buđenje razotkrivaju sa čime se sve u biti susreće prosječan korisnik društvenih mreža i kako je sustav postavljen. Prijaviti se možete ovdje.

U petak smo vam pripremili zadnju od četiri radionice crtanja koju vodi mlada volonterka Sarah Gorinjac a koja se fokusira na portrete u tehnici ugljen.

I na kraju ali ne i najmanje važno Informatički klub Futura, Kenova Gaming a sve uz podršku Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika u subotu vam spremaju virtualni gaming turnir WarZone – na koji se možete prijaviti ovdje .

Pozivamo sve mlade da nam se priključe u događaju po svom izboru, posjete ovaj prostor koji je namjenjen njima i zašto ne- predlože što bi se moglo raditi sljedeće?
Za više informacija posjetite Facebook stranicu Centra za mlade Dubrovnik.


NOVOSTI

Intervju: Margherite Pevere, međunarodna umjetnica

Samostalnom BioArt izložbom "WOMBS" međunarodne umjetnice održao se Dubrovnik Postmodern izložbeni program u organizaciji UR Instituta u Centru za mlade


Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade

U Centru za mlade pripremljen je zanimljiv program povodom dana mladih


O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.